Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dallas Stars slog ut regerande mästaren Vegas Golden Knights i game 7. Se avgörande målet och firandet. Foto: Tony Gutierrez

Dallas vann Game 7 – matchvinnaren Radek Faksa lovade sonen att göra mål

Uppdaterad
Publicerad

Dallas slog ut mästarna Vegas i Game 7 efter att ha vunnit med 2-1 i åttondelsfinalen på hemmaplan. Matchvinnaren Radek Faksa hade lovat sin tvåårige son att göra mål.

– Jag är glad över att jag gjorde det, säger Faksa.

Faksa spelade hockey ihop med sonen inför den avgörande matchen och gav sitt löfte. Han hade missat de fyra senaste matcherna på grund av en skada.

Efter 44 sekunder av tredje perioden sparkade han med sig pucken och skickade iväg en backhand som gick i mål bakom Adin Hill och gav Dallas segern med 2-1 och 4-3 i matchserien.

Sonen låg hemma och sov

Sonen hade då rest hem för att sova.

– Jag är glad över att jag gjorde det. Vi får titta på videon i morgon bitti tillsammans, säger Faksa, enligt AP.

I Vegas var det problem med nattsömnen.

– Jag tror att ett par av våra spelare förmodligen inte kommer att sova i natt, för om du tittar på vad som hände i matchen, säger Vegas-tränaren Bruce Cassidy och tänker på en stolpträff och missade öppna lägen.

William Karlsson spelade skadad

I och med uttåget är Vegas William Karlsson tillgänglig för VM i Tjeckien som inleds på fredag. Tränaren Cassidy avslöjade dock att svensken spelat skadad.

– Som ni alla kunde se var han inte hundra procent. Vi försökte ge honom så mycket istid han kunde hantera. Själv skulle han aldrig klaga, säger Cassidy, enligt Aftonbladet.

NHL

Dallas Stars logo

Dallas Stars

2 - 1

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

1-0, 0-1, 1-0
American Airlines Center, Dallas, TX
Publik: 19046

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.