Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ystads segerryck mot Önnered – läcker pass bakom ryggen. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Ystads IF till SM-final efter sent avgörande mot Önnered

Uppdaterad
Publicerad

Ystad är klart för SM-final mot Sävehof.

Det efter att ha besegrat Önnered med 3–1 i matcher.

– Det är eufori. Det är så jäkla kul, säger Ystads Oskar Joelsson till SVT Sport.

Efter att Önnered tog hem första semifinalen med 33–24 var det Ystad för hela slanten i resterande matcher i serien. Skånelaget tog tre raka segrar för att säkra finalbiljetten.

I match fyra kom avgörandet sent i andra halvlek. Trots att Ystad med fem raka mål till 25–20-ledning tog sig Önnered tillbaka, och tog till och med ledningen med 27–26 med drygt tio minuter kvar.

– Det var en ganska bra trygghet att vi hade det här och att vi skulle vinna till slut, säger Ystads Oskar Joelsson om dippen i andra halvlek.

SVT Sport sänder finalserien

Med knappt tre minuter kvar gjorde Ystad ett litet ryck, som till slut blev matchavgörande. De gick ifrån till 30–28, och kunde sedan bevaka ledningen matchen ut. Matchen slutade 33–29 efter att Önnered chansat i slutminuten.

– Vi gör ett ryck på slutet där vi är kliniska när det ska avgöras, säger Joelsson till SVT Sport.

– Fantastiskt. Det är det här vi kämpat för hela säsongen.

SVT Sport sänder finalserien mellan Ystad och Sävehof. Första matchen spelas 20 maj.

– Givetvis en tuff nöt för oss att knäcka. Samtidigt vet vi vad vi kan och vi vet hur bra vi är när vi får till det. Då kan vi slå vilket lag som helst, säger Ystads Kim Andersson till SVT Sport.