Vinicius Junior och Harry Kane hamnade i händelsernas centrum i stormötet. Foto: Bildbyrån

Jättedrama mellan Bayern München och Real Madrid – Vinicius Junior räddade oavgjort

Uppdaterad
Publicerad

Det blev oavgjort i den första semifinalen i Champions League mellan Bayern München och Real Madrid.

Vinicius Junior klev fram och satte 2–2 i den 83:e minuten.

– Jag tycker att det är ett bra resultat. Det ger oss en förhoppning och självförtroende inför returen. Det är helt öppet, säger Madrids tränatre Carlo Ancelotti, som ledde Bayern till Bundesliga-titeln 2017, enligt AP.

Stormötet levde upp till förväntningarna. Vinicius Junior blev först att slå sig in i målprotokollet efter 24 minuters spel då han blivit fint framspelad av Toni Kroos och rullat in bollen i ett friläge.

Men i början av den andra halvleken vände Bayern München på matchen efter några riktiga drömminuter.

Först kvitterade Leroy Sané med ett kliniskt avslut i den 53:e minuten.

Vinicius Junior räddade Real Madrid efter straffmål

Sedan revs Jamal Musiala ner i straffområdet och Harry Kane var säkerheten själv från straffpunkten när han kyligt fick ner bortamålvakten Andriy Lunin åt fel håll och placerade in 2–1 – bara fyra minuter senare.

Men hemmalagets glädje varade i drygt en halvtimme. Efter att Kim Min Jae tacklat ner Rodrygo så fick Real straff.

Då var Vinicius Junior inte sämre än Kane utan kvitterade till 2–2 och satte sitt andra för kvällen. Det blev också slutresultatet i stormötet och det är således vidöppet inför returen i Madrid om en vecka.