Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Gais-målen i första allsvenska derbysegern mot IFK Göteborg sedan 2011. Foto: Bildbyrån

Gais tog första derbysegern mot IFK Göteborg i allsvenskan sedan 2011

Uppdaterad
Publicerad

Gais har tagit sin första derbyseger i allsvenskan mot IFK Göteborg på över tolv år.

De grönsvarta var effektiva och vann slutligen med 2-1 – efter en rejäl slutforcering från Blåvitt.

– Vi viker inte ner oss i någon duell och kör över dem, säger 2-0-målskytten Alexander Ahl-Holmström till SVT Sport efter matchen.

Se Gais-målen i första allsvenska derbysegern mot IFK Göteborg sedan 2011.

Det heta Göteborgsderbyt rivstartade med en straffsituation redan efter två minuters spel när Axel Henriksson gick omkull i Blåvitts straffområdet.

Situationen ledde till vilda protester från Gais-spelarna men det hela slutade med en offsideavblåsning från huvuddomaren Victor Wolf.

Efter dryga halvtimmen fick Gais frispark i ett farligt läge. Robin Wendin Tomasson tog hand om den och hittade en obevakad Henriksson som petade in ledningsmålet vid den första stolpen.

Dubbla jättelägen

Paulos Abraham fick sedan ett strålande läge att kvittera för IFK Göteborg kvarten in i andra men anfallaren sköt över.

Bara minuter senare fick Jack Cooper-Love en jättemöjlighet i andra änden av planen men Gustav Svensson lyckades blockera till hörna.

I stället kom utökningen i den 76:e minuten när Harun Ibrahim hittade Alexander Ahl-Holmström som kom fri mot Elis Bishesari och satte sitt tredje mål för säsongen.

”Vi kör över dem”

IFK Göteborg jagade en reducering och fick slutligen utdelning när Abraham revanscherade sig, efter den tidigare missen, i slutminuterna. Gais höll ifrån slutforceringen och säkrade segern.

– Man ska inte klaga, det är fantastiskt. Vi krigar och kör hela matchen, viker inte ner oss i någon duell och kör över dem. Vi är inne i deras huvuden, säger Ahl-Holmström till SVT Sport efter matchen.

Senast Gais vann ett allsvenskt derby mot IFK Göteborg var 17 oktober 2011 (1–0).

Missa inte SVT:s allsvenska magasin ”Fotbollsstudion” med start 22.10.