Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det här betyder jättemycket, för det är kul att träffa de här deltagarna och vara den som får de att röra på sig och skratta”, säger dansinstruktör Sandra Thulin. I videon kan du se när hon tillsammans med George och Per kör en hiphop koreografi. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Här får Stadsmissionens besökare danskurs: ”Next Hollywood”

Publicerad

På Stadsmissionens kontaktcentrum i Linköping får deltagare prova på dans för första gången. Det är en del av en större satsning vid namnet ”Kontakt med kultur”. Tanken är att personer med begränsade möjligheter får testa olika konstformer.

Under ett år erbjuder Stadsmissionen tillfällen där utsatta samhällsgrupper kan utöva kultur. Det gäller personer som lever i utsatthet som hemlöshet, beroende, psykisk ohälsa eller har andra sociala problem. Grupperna får testa på bland annat improvisationsteater, dans och kreativt skrivande.

– Kultur är en hälsofaktor. Det handlar om både att ta del av färdig kultur, men också att uttrycka sig själv konstnärligt. Detta oavsett vem man är, vilken bakgrund man har och vad som hänt en i livet, säger huvudansvarig Titti Knutsson.

Vad vill ni uppnå med projektet?

– Vår förhoppning är att man ska hitta något sätt att uttrycka sig så att man får kanalisera sina känslor.

I videon ovan kan du se när dansinstruktör Sandra Thulin och deltagarna dansar hiphop tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.