Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du se klänningen och höra Agnes Hjalmarsson berätta mer om vilka känslor hennes virala video ledde till. Foto: Teresia Loive/SVT

Agnes koreansk-svenska klänning blev viral – ”fått flera reaktioner”

Uppdaterad
Publicerad

Koreansk folkdräkt i gult och blått. När Agnes Hjalmarsson, 21, från Helsingborg la upp en video iförd klänningen fick den nästan två miljoner visningar. Nu har haft hon en utställning som handlar om att ha mixad identitet.

– Jag har fått flera reaktioner från andra med liknande etnicitet som jag, men även andra som är mixade, att man inte riktigt känner sig hemma i någon av kulturerna, säger hon.

Hon fick även andra reaktioner som var mindre trevliga.

– Men då kände jag bara att de bekräftade hela min hypotes. Trots att jag är född och uppvuxen här med en helsvensk förälder, så tycker de att jag inte riktigt passar in, säger hon.

Fördomar mot östasiatiska kvinnor

Utställningen handlade även om fördomar mot östasiatiska kvinnor. Agnes Hjalmarsson hade målat tavlor med citat från Ikea-skyltar som hon menar går att applicera på stereotypen vissa män kan ha av asiatiska kvinnor.

– ”Delbetala mig står det på en” och ”håller sig lika livfulla som när du tar med dig dem hem”, säger hon.

Hör Agnes Hjalmarsson berätta mer om vilka känslor hennes virala video ledde till i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.