Flera till sjukhus efter olycka på E16 söder om Malung

Uppdaterad
Publicerad

En bil med fyra personer körde av vägen på E16 i höjd med Holssälen under söndagskvällen. Alla fyra fördes till sjukhus, och en uppges vara svårt skadad. Polisen utreder flera brott i samband med olyckan.

Enligt polisen hade bilen krockat med ett träd och sedan landat på taket. Alla personer i bilen fördes till sjukhus, en av dem med ambulanshelikopter. Enligt regionen ska en av de inblandade vara svårt skadad, i övrigt är skadeläget oklart.

Oklart vem som körde bilen

Två av de inblandade är i övre tonåren och två är i 20-årsåldern, enligt polisen, som utreder flera brott i samband med olyckan.

– Bilen är tagen i beslag och vi utreder ärendet som grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och smitning från olycksplats, säger Ola Olsson, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet, då ingen av de fyra säger att någon av dem har kört bilen.

Vägen stängdes av helt för trafik under räddningsarbetet men kunde vid 22-tiden öppna för växelvis trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.